Sojusz UNIA

Forum Sojuszu serwera s6.travian.pl

Ogłoszenie

Pełną aktywację na Forum wykonują Administratorzy
Matecznik
siuza
MarcinL

#1 2008-04-18 00:10:17

xesisex

Zarząd UNIA P

Ataki wewnątrz Unii

Czy są jakieś procedury albo ustalenia głównego zarządu Unii co do rozstrzygania spraw ataków wewnątrz Unii, tj. pomiędzy poszczególnymi sojuszami Unii? Zwłaszcza tych najbardziej krytycznych, w których dochodzi do przejęcia osady?

#2 2008-04-18 00:19:57

matecznik

Administrator

Re: Ataki wewnątrz Unii

Od rozstrzygania takich spraw jest nasz Szef UNII (MarcinL) , który albo wytypuje kogoś z RB jako Mediatora do danej sprawy, albo sam ją rozwiąże. Jeśli Szef nie odpowiada (24 godziny), to od tego jest "Księga skarg i zażaleń", gdzie opisujemy całą sprawę i przesyłamy link do kogoś z aktywnych członków RB.

Każda nowa informacja pogłębia moją wiedzę. Po każdej weryfikacji swojej wiedzy staję się bardziej pokorny, ponieważ uświadamiam sobie jak mało jeszcze wiem.

#3 2008-04-18 00:23:11

xesisex

Zarząd UNIA P

Dzięki za odpowiedź. Czyli zgłoszenia takich spraw do niego na PW?

Ostatnio edytowany przez xesisex (2008-04-18 00:23:34)

#4 2008-04-18 16:47:40

siuza

UNIA

Zanim zaczniecie zgłaszać pierw spróbujcie rozwiązać taką kwestię między sobą, zazwyczaj udaje się dojść do porozumienia nie ma co od razu MarcinaL zarzucać takimi sprawami jeśli druga strona ma chęć rozwiązać spór.

W większości przypadków sprawę załatwia dział rezerwacji osad jeśli osada była nie rezerwowana albo upłynął termin rezerwacji wtedy w użyciu jest osada kto pierwszy ten lepszy (z wyjątkami )

Jeśli nie można tego przypadku podciągnąć pod żadną z powyższych opcji to już zupełnie inna bajka. Jeśli nie uda się tego rozwiązać z drugą stroną to najpierw proszę się zwrócić do zarządów swoich sojuszy jeśli to nie poskutkuje to wtedy zostaje tylko wyższa instancja.

Jeżeli już piszecie o takiej sprawie to podajcie jak najwięcej informacji, czyli nie tylko kto przejął daną osadę.
Podajcie też czy osada była rezerwowana, w jakim momencie została przejęta (np. ja obniżyłem zadowolenie ze 100% do 7% a ktoś wszedł na gotowe itd.) Przyśpiesza to załatwianie spraw, a mediator ma o naście wiadomości mniej do wymienienia między zainteresowanymi.

http://travian.macaputo.de/sig-5-pl-2-pl6_7513.gif
http://images2.fotosik.pl/34/qk5dwfa8cdth5u9i.png

#5 2008-04-18 20:19:34

matecznik

Administrator

Byłem świadkiem nie raz, że wystarczy często życzliwa wymiana korespondencji pomiędzy graczami i sprawa nagle zostaje rozwiązana.

Każda nowa informacja pogłębia moją wiedzę. Po każdej weryfikacji swojej wiedzy staję się bardziej pokorny, ponieważ uświadamiam sobie jak mało jeszcze wiem.

#6 2008-04-18 20:49:02

MarcinL

Administrator UNII

Dokładnie

Bezpośredni dialog, w większości spraw, wystarcza

#7 2008-04-23 00:14:00

dawidboy

UNIA 12

No to teraz ja.
Czy mamy zamiar pomgac naszym Uniom w cwiartce -/-?
Unia 41TM jest niszczona przez różne odłamy RiZ, a mimo to wspiera cud Giorginy.
I niestety teraz nasuwa się pytanie "czy opłacało im się zostac Unią, jeśli nie może teraz na nią liczyc"
Coraz więcej osób kasuje konta i ich szefowa Giovanka jest już na wyczerpaniu.
Pisze o pomoc ale jest olewana...
Działajmy coś bo mnie krew zalewa jak widzę jak rozjeżdżają mój były sojusz.
No ruszcie się...

#8 2008-04-23 05:10:28

kloniks

UNIA 5

4176875

Nie ma możliwości żeby moje wojsko wczesało się przed jakimś atakiem , muj atak z zaskoczenia na riz tesz raczej odpada , mogę za to wystawić troche oszczepuw do deffuw pułapek , kture by stały na stałe w jakiś osadach .  Proponuje aby wypowiedział się zarząd czy odpowiada mu taka forma pomocy , jeśli tak to tu mogły by się wpisać osoby chętne pomuc a wysłanie wojska do konkretnej osady zostało by wyznaczone przez ich dowudcę na PW. To moja propozycjia , co wy na to?

#9 2008-04-23 10:50:30

Agamemnon2

UNIA 12

570372

Wy tu za dużo niedebatujcie co i jak komu pomóc!! jak ktoś jest w potrzebie to pomagajcie mu z prędkością światła a nie czekajcie na forum aż osoby chętne się wpiszą, dziwi mnie ze potrzebujący gracze jeszcze nie dostali defa!! co robią Rady okolicznych Unii- śpią?? hehe ale klapa.

#10 2008-04-23 14:52:33

giovanka

Zarząd UNIA 16

tak jak pisze Dawidboy, trochę nas RiZ P-M niszczy i niestety w takim miejscu gdzie mamy tylko kilku graczy i wszyscy oni są atakowani. nasze posiłki zanim dotrą do atakowanych osad nie ma tam już spichlerzy i nie jesteśmy w stanie utrzymać deffa. z kolei taki np. vovin, atakujący slavek_B ma do niego 40 minut katasami. jego off nie jest wielki, kilka tysięcy toporów, trochę ponad 2000 koni, ale nie mamy czym tego zniszczyść. deffy mamy na wyczerpaniu, offów nigdy nie posiadaliśmy dużo więc nawet nie mamy czym oddać, a tym czasem RiZ P-M zaprasza do "zabawy" inne odłamy RiZ. ostatnio do ataków dołączyli Wilhelm, klon oraz 45RMC Sidi
poza tym mamy na głowie systematyczne ataki ze strony RiZ P-D i czasem innych RiZowców (raporty na forum). w innej ćwiartce atakuje MG-VU. przedstawiony opis może nie wskazywać, że sytuacja jest ciężka, ale niestety jest. tracimy kolejne osady, kolejnych graczy... i coraz trudniej wspierać cud, osady bez pól surowców, bez handlarzy raczej nie są przydatne...

jeśli ktoś mógłby nam pomóc w tej, powoli stającej się, nierównej walce, bylibyśmy wdzięczni.

#11 2008-04-23 15:13:09

Agamemnon2

UNIA 12

570372

najlepszą obroną jest atak, proponuje ich porządnie ofejkować i troszke skatasować, to powinne zrobić okoliczne Unie (nie wiem jakie tam macie Unie koło siebie) ale piszcie do nich niech przynajmniej fejkują.... ja sam zaraz wysle tylka fejek na tych w/w typów hehe niech inni też powysyłają troszke fejków to z pewnością odciąży troche naszych kolegów i da do myślenia RiZ om.

#12 2008-04-23 18:31:09

dawidboy

UNIA 12

Tak właśnie ofejkujmy ich to się przestraszą i przestaną atakowac...
To jakaś żenada...
Mówiłem kiedyś jasno że trzeba się zając PRETOR teraz RiZ ale cóż powstrzymano mnie, a teraz zbieramy cięgi i wielka Unia nie umie sobie z tym poradzic.
Tylko dlaczego?
Moim zdaniem jesteśmy kolosem na glinianych nogach.

#13 2008-04-23 18:54:41

Agamemnon2

UNIA 12

570372

dawidboy mimo iż jestem bardzo daleko od was (całe hektary) ze 2 dni katasami, to chce wam pomóc, chce pomóc wam i innym atakowanym przez RiZ doceń narazie moje fejki bo zmasowane fejkowanie to dobry sposób na wystraszenie kolesi i na pewno ten jeden teraz sie głowi gdzie tu defa robić hehe ... poza tym jest nas tu kilku takich chcących wam pomagać w walce z RiZ i za kilka dni zobaczysz efekty naszych ataków fejeczki to tylko dodatek do drinka wiec po raz kolejny zachęcam wszystkich do fejkowania tych gości z RiZ niech i oni sie troche pomęczą, zarwią kilka nocek, niech czują bata nad plecami, nie dajmy im chwili wytchnienia tak jak oni nie dawają wytchnienia naszym kolegom. NO TO TYLE

#14 2008-04-23 19:43:49

MarcinL

Administrator UNII

dawidboy napisał:

Tak właśnie ofejkujmy ich to się przestraszą i przestaną atakowac...
To jakaś żenada...
Mówiłem kiedyś jasno że trzeba się zając PRETOR teraz RiZ ale cóż powstrzymano mnie, a teraz zbieramy cięgi i wielka Unia nie umie sobie z tym poradzic.
Tylko dlaczego?
Moim zdaniem jesteśmy kolosem na glinianych nogach.

Nie jesteśmy

W RiZ trwa debata nad przyszłością stosunków z UNIĄ

Mało zorientowanym chciałbym przekazać, że układ sił na s6 się zmieni po ataku VU na Cud RiZ

Jeżeli będziecie nadal atakowani proszę o kontakt ze mną na PW w grze

A tak swoją drogą odbiegliście znacznie od tematu tego wątku - dobrze, że tu zajrzałem

#15 2008-04-23 20:07:07

kloniks

UNIA 5

4176875

Agamemnon2 napisał:

dawidboy mimo iż jestem bardzo daleko od was (całe hektary) ze 2 dni katasami, to chce wam pomóc, chce pomóc wam i innym atakowanym przez RiZ doceń narazie moje fejki bo zmasowane fejkowanie to dobry sposób na wystraszenie kolesi i na pewno ten jeden teraz sie głowi gdzie tu defa robić hehe ... poza tym jest nas tu kilku takich chcących wam pomagać w walce z RiZ i za kilka dni zobaczysz efekty naszych ataków fejeczki to tylko dodatek do drinka wiec po raz kolejny zachęcam wszystkich do fejkowania tych gości z RiZ niech i oni sie troche pomęczą, zarwią kilka nocek, niech czują bata nad plecami, nie dajmy im chwili wytchnienia tak jak oni nie dawają wytchnienia naszym kolegom. NO TO TYLE

ta metoda to odłożenie problemu o 2 dni , fejki są pomocne do ukrycia prawdziwego ataku . Dwa dni nie pośpią , zorganizują deffy , ale za to bedą mieli czas na wysyłanie offuw ,bo przeciesz nie przeznaczą ich na deffy .Ty muwisz że od ciebie kataski idą dwa dni , to odemnie 55 godzin idą oszczepy a i tak poszło ich troszke . Po twoim pierwszym poście spodziewałem się więcej a tu patrze teraz doszło pare twoich postuw a ty ślesz fake    
Jest nas 30 skrzydeł , czyli ok 1500 graczy , gdy tylko 10% graczy się zangarzuje w pomoc i będzie słało np po 100 piechoty dziennie (tyle bez problemu można zrobić w jednej osadce dziennie ) to dziennie stanie 1500 piechoty .Po kilku dniach nasze skrzydło będzie nafaszerowane jak pole minowe i napewno żaden rizowiec tam nie wlezie a jeśli juasz wejdzie to nie wyjdzie . Akcjia taka nikogo nie obciąży a nikt nam w twarz pluł nie będzie , co nasze to nasze.

Stopka forum

RSS