Sojusz UNIA

Forum Sojuszu serwera s6.travian.pl

Ogłoszenie

Pełną aktywację na Forum wykonują Administratorzy
Matecznik
siuza
MarcinL

#16 2008-03-05 08:13:55

Arti-30

Zarząd UNIA 9

Re: POŁĄCZENIE MAŁYCH UNII BEZ WZGLĘDU NA POCZHODZENIE

Tak ja też wolał bym decydować o losach moich aniołków pop nie walczy liczy się serce do gry jak widzę że ktoś
się stara i śle wojo według zaleceń gdzie trzeba to nie widzę takiej opcji by został z sojuszu wydalony i na farmę bądź podział osadami skazany. Jeśli ktoś mało aktywny i się do rozkazów nie stosuje sam jest wchłaniany przeze mnie bądź innych członków sojuszu dla takich statystów nie ma miejsca. Stąd nasuwa jeszcze mi się jeden wniosek i prośba o nie przyjmowanie tych wydalonych z sojuszu i szukających schronienia w innych  koalicjach UNII dla których gracz ten wydaje się ciekawym kąskiem podnoszącym im jedynie prestiż w rankingu nic po za tym

http://cry.travianteam.com/sig-1-pl-2-pl6_61149.gif

#17 2008-03-05 20:44:08

kloniks

UNIA 5

4176875

moim zdaniem kryterium 1000 popa nie powinno być dla osób znajdujących sie jusz w naszych szeregach , co innego dla graczy nowoprzyjmowanych . Uważam że karzdy może być potrzeby jeśli tylko bedzie sie starał , bedą przeciesz potrzebne surowce na budowę cudu , mogą sie dołorzyć . Wojska offensywnego raczej w dwuch osadach nie zbudują , ale niech 5 takich graczy zbuduje wojo deffensywne i gra aktywnie to może całkiem efektywnie i efektownie pomóc . Uwarzam że lepiej skącentriować się na współgraniu nisz przesiewaniu . A tym co są chętni na takie osady to się dziwię , bo croopa to raczej nie zdobędą tym sposobem , oraz biorąc pod uwagę że stolica jest zazwyczj najwieksza to ta druga osada u gracza <1000 popa nie jest warta konsula

#18 2008-03-06 15:54:15

wielebny33

UNIA 27

Ja, w imieniu tych maluczkich chciałbym powiedzieć , i pewnie kilka sosób się ze mną zgodzi, żebyście nas do końca nie skreślali. Pomimo tego że końcowym rozliczeniu liczyć się  nie będę to i tak chcę wam pomóc , nawet jeżeli mnie nie będzie już w sojuszu. Mam niespełna 750 popa i świadomość że gra dobiega końca a mimo wszystko prawie każdą wolną chwilę poświecam grze. Rozumiem wasze racje i oczywiście się dostosuję.  Proszę tylko o wzięcie tego pod uwagę. Może chociaż dla surowców warto wam będzie z nami współpracować.......małoznaczącymi aczkolwiek lojalnymi exkoalicjantami.
Chciałbym mieć poczucie że dołożyłem chociaż maleńką cegiełkę do sukcesu sojuszu, w co wierzę.

#19 2008-03-06 16:28:42

Dudinek

UNIA 27

5086199

Ja również jak i wielebny33 uważam że na coś możemy się wam przydać. Gram aktywnie po kilka a nawet kilkanaście godzin dzienne, ciągłe grabieże pomagają mi w dźwiganiu się w górę rankingu. Gdyby nie LuxP już dawno bym nie istniał, za to jestem im bardzo wdzięczny. Może i uważacie że skoro mam niespełna 950 popa to jestem bezużyteczny może i tak ale jestem w stanie każdemu pomóc ktokolwiek tylko o pomoc poprosi. I dlatego też uważam że robienie przesiewu dla graczy poniżej 1000 popa jest całkowicie nie fair.

http://cry.travianteam.com/sig-5-pl-2-pl6_87848.gif

http://img220.imageshack.us/img220/6564/ubd1892ru4.png

#20 2008-03-07 11:00:00

macgregor

UNIA 1

To że ktoś mam małego popa nie znaczy że jest mało wartościowym graczem
wystarczy sprawdzić tylko na analizerze kto jak sie rozwija i czy jest aktywny
powinni sie tym zająć władze kazdej z Unii i sprawa załatwiona

#21 2008-03-07 11:30:04

Silencer

Wonder Woman

Jest to tak, że taki mały pop może, ale też nie musi o czymś swiadczyć. Wypowiadacie się na forum i to już daje do zrozumienia że chcecie uczestniczyć w grze. Selekcja na podstawie popa nie jest sprawiedliwa, ale napewno jakaś będzie. Polecą wszystkie czerwone kropki jak tylko się takie pojawią i zerowe udzielanie się w sojuszu. A to łatwo można wytropić. Ja za małego popa jeszcze nikogo nie skreśliłam, ale tak jak mówię-to że jest tak niski o czymś tam świadczy.

http://cry.travianteam.com/sig-5-pl-2-pl6_20036.gif

#22 2008-03-07 12:07:48

Paulus

UNIA 7

grimalkin napisał:

zmien mi znowu czlonkow sojuszu to cie skrzywdze :madrala: mam lekko dosc przyzwyczajania sie do nowych ludzi

Aleś się drażliwa zrobiłaś

Historię piszą zwycięzcy

#23 2008-03-07 12:22:29

YodaX

UNIA 10

Mówią, że Pop nie walczy... zgoda ale pop broni i taka jest prawda.

Mały pop może być równoznaczny z kiepskim eco... a z kiepskim eco nikt nie wesprze ludzi z sojuszu surowcami na odbudowę czy też zbożem dla deffu.

Podnieść się po ataku z małym eco jest bardzo ciężko, a jak nie zdążysz się podnieść bo braknie środków na szybką odbudowę spichlerzy i murów to i sojusz nie pomoże bo deffa nie będzie jak zestawić.

Dobrą robotę w zakresie selekcji graczy robiła jako rewizor grimalkin, była obiektywna, dokładna i sprawdzała graczy zarówno w kryteriach rozwoju ekonomicznego jak i wojskowego.

Kto się broni pisać o deff* ( * 1k deffa - wieczysta rezerwacja dla grimalkin )

#24 2008-03-07 12:30:36

Paulus

UNIA 7

darken1 napisał:

Po pierwsze, owszem przydało by się dla mnie kilku graczy z większa armią i sercem do walki . Po drugie zgadzam się z grimalkin, zbyt częste reorganizacje destabilizują działania w sojuszach. Sprawa trzecia- przesiewu. Jeżeli ktoś jest nieaktywny to owszem można sie go pozbyć, ale jeżeli jest aktywny i nawet jezeli ma 1000 lub mniej popa, stara sie uczestniczyć w miarę swoich możliwości w dzialaniach sojuszu, to wyrzucenie go z sojuszu jest dzialaniem całkowicie nie  fair. Nie zmienia sie reguł w trakcie gry, trzeba było go nie przyjmowac do sojuszu, Jak przyjeliście to teraz dotrzymujcie słowa i zapewnijcie mu ochronę

I pomysleć, że kiedyś w Sparcie, jak ktoś był chory to leczyło sie go w przepaści
A jak ktoś był za słaby by dźwigać broń to szedł w ślad za chorymi

Historię piszą zwycięzcy

#25 2008-03-09 16:12:00

starzec

UNIA 7

Paulus napisał:

I pomysleć, że kiedyś w Sparcie, jak ktoś był chory to leczyło sie go w przepaści
A jak ktoś był za słaby by dźwigać broń to szedł w ślad za chorymi

Jesteś pewien że nie chodziło ci o "ROTS", zresztą ani Sparta ani ROTS nie przetrwali do dzisiejszych czasów !

#26 2008-03-09 16:21:11

YodaX

UNIA 10

Starzec ma racje to ROTS wyrzucało z sojuszu graczy kiedy padali po atakach Sp@rtans.
U nas w ZK-S kiedy ktos został skatasowany słało się surke na odbudowę osad i kontry na napastników.

#27 2008-03-09 16:22:30

sza

UNIA 5

nic nie jest wieczne, chociaz pamiec o Sparcie przetrwala wyjatkowo dlugo i wciaz inspiruje (wezmy chocby "300")

#28 2008-03-09 19:54:37

kloniks

UNIA 5

4176875

YodaX napisał:

Mały pop może być równoznaczny z kiepskim eco... a z kiepskim eco nikt nie wesprze ludzi z sojuszu surowcami na odbudowę czy też zbożem dla deffu.

Podnieść się po ataku z małym eco jest bardzo ciężko, a jak nie zdążysz się podnieść bo braknie środków na szybką odbudowę spichlerzy i murów to i sojusz nie pomoże bo deffa nie będzie jak zestawić.

Dobrą robotę w zakresie selekcji graczy robiła jako rewizor grimalkin, była obiektywna, dokładna i sprawdzała graczy zarówno w kryteriach rozwoju ekonomicznego jak i wojskowego.

Po pierwsze w dobrze zgranym sojuszu wojska do obrony powinny dojść przed wojskami napastnika , po drugie jeśli ktoś atakuje kogoś od nas a nie nas to jesteśmy odciążeni , nawet jeśli nie ma warunkuw by ochronić słabszego gracza w postaci postawienia deffa to jest lepsza forma pomacy ,zniszczyć agresora , zabrać mu 100 razy tyle a zniszczyć 1000 razy tyle.
  Jeśli na siłę bedziemy szukać powoduw żeby nie pomuc to żeby nas było 90% serwera to i sak bedziemy słabi, a powód by nie pomuc zawsze sie znajdzie np ktoś skrytykował mojego posta , jest z luxp a ja zk , ma mniej popa , zajął osadę ktura chciałem , jest większy to niech sobie radzi sam i mogę wyliczać w nieskończoność .
  Moim zdaniem karzdy kto pracuje na żecz sojuszu nie powinien sie zastanawiać czy go nikt nie wywali , a żaden wróg nie powinien liczyć na łatwy łup nawet jwśli ma 1000000popa i atakuje naszego co ma 1000 popa.
Skupmy się na wspułpracy a nie selekcji bo postępu genetycznego nie uzyskamy.

Ostatnio edytowany przez kloniks (2008-03-09 19:57:23)

#29 2008-03-09 20:11:55

pawelbolo3

Nowy użytkownik

panowie i panie upozadkujcie to jak najpredzej i grajmy dalej .

#30 2008-03-09 20:18:08

YodaX

UNIA 10

kloniks napisał:

YodaX napisał:

Po pierwsze w dobrze zgranym sojuszu wojska do obrony powinny dojść przed wojskami napastnika , po drugie jeśli ktoś atakuje kogoś od nas a nie nas to jesteśmy odciążeni , nawet jeśli nie ma warunków by ochronić słabszego gracza w postaci postawienia deffa to jest lepsza forma pomocy ,zniszczyć agresora , zabrać mu 100 razy tyle a zniszczyć 1000 razy tyle.
  Jeśli na siłę bedziemy szukać powodów żeby nie pomóc to żeby nas było 90% serwera to i sak bedziemy słabi, a powód by nie pomóc zawsze sie znajdzie np ktoś skrytykował mojego posta , jest z luxp a ja zk , ma mniej popa , zajął osadę która chciałem , jest większy to niech sobie radzi sam i mogę wyliczać w nieskończoność .
  Moim zdaniem każdy kto pracuje na rzecz sojuszu nie powinien sie zastanawiać czy go nikt nie wywali , a żaden wróg nie powinien liczyć na łatwy łup nawet jwśli ma 1000000popa i atakuje naszego co ma 1000 popa.
Skupmy się na współpracy a nie selekcji bo postępu genetycznego nie uzyskamy.

Proszę o wyjaśnienie co oznacza postęp genetyczny w odniesieniu do rozwoju sojuszu UNIA ???

Stopka forum

RSS