Forum Sojuszu serwera s6.travian.pl
Dzięki paxbas za stworzenie tego wątku:)
Kożystając z okazji zadam pytanie:
1)Czy reorganizacja Unii będzie również dotczyć głównego sojuszu??
2)Przyznam, że mam wrażenie, że tym naszym sojuszem nikt nie rządzi panuje ogólne zamieszanie i nikt nie chce przejąć pełnej odpowiedzialności za to co się dzieje. A według mnie nie dzieje się dobrze ludzie się kłucą a powinni się zgrywać i poznawać wzajemnie. Czy ktoś wreszcie weźmie "to za jaja" i poukłada tak by działało tak jak powinno?? Wiem że to nie łatwo ale jeśli unia ma się nie rozpaść to trzeba to szybko się za to zabrać. Licze że władze szybko się wykrystalizują najlpiej by byli to liderzy z poszczególnych sojuszy
3)Chciałbym by władze pisały na forum jakie są plany na przyszłość naszego sojuszu bo w chwili obecnej błądzimy jak we mgle.
Zarząd UNIA P
Pytanie wydaje mi się na czasie - czy tym razem też będzie jakaś przerwa świąteczna w działaniach militarnych? Czy ktoś z wielkich negocjuje jakieś ogólnoserwerowe zawieszenie broni, tak jak na Boże Narodzenie?
Koordynator wojsk
Odpowiedz na pytania Bodeq:
1) reorganizacja NIE obejmuje sojuszu glownego UNIA , byl przed cala reorganizacja zalozony temat czy mam brac pod uwage sojusz glowny czy nie ale wiekszosc byla na nie.
2) Masz takie wrazenie ze nikt nie rzadzi, ale naprawde sojusz jest pod kontrola i wszystko jest obserwowane ale w unii nie matkich twardych rzadow ze zarzad sojuszu glownego ma poganiac zarzady mniejszych unii, poprostu zarzadcy mniejszych UNII rzadza sobie swoimi graczami a najwazniejsze fakty i informacje oraz pozwolenie na jakies wieksze decyzje wplywaja do zarzadu glownego sojuszu.
3) Poczytaj w dziale Pilne informacje dla wszystkich UNII.
Odpowiedz na pytanie Xesisex:
Nie wiem czy ktos negocjuje zawieszenie broni , ja dyplomata nie jestem ;p ale postaram sie skontaktowac ze Zbyszczek, ustalimy co i jak i wkrotce bedzie odpowiedz
Odpowiedz na pytanie Memento Mori:
Nie jestem pewny, ale wydaje mi sie ze tak Jesli ktos wie lepiej ze nie to prosze mnie poprawic
Pozdrawiam <<<chris>>>
admin
@xesisex
Teraz mamy tylko mały konflikt z ++, a święta trwają tylko 2 dni wiec nie opłaca się wprowadzać zawieszenia broni dla wszystkich sojuszy.
Proszę o zakładanie nowych wątków z pytaniami. Chyba, że są to pytania uszczegóławiające podstawowe pytanie.
Koordynator wojsk
Zgadzam sie z toba pax, byloby jeszcze wiecej niepotrzebnego zamieszania. ;p
Dyplomata UNII
Żadne extra zawieszenie broni nie jest negocjowane. Rzeczywiście jedynym wrogiem jest ++ i to z ograniczonym jednak zakresie (kilku graczy) No i maciek55 z VU (pisze do władz VU na jego temat). Poza tym raczej spokój...
Mam takie pytanko co jest z MarcinL według wielu szefem wszystkich szefów?? Czyżby nasz szef był widmem??
To raz wg. tego co widnieje w okienku głównym unii dowódcą wojsk jest the best chris może by tak nasz dowódca zaczął koordynować jakieś akcje militarne ta funkcja chyba do czegoś zobowiązuje??
UNIA 12
bodeq nie sądzisz ze akcje powinny być koordynowane wewnątrz każdego sojuszu? jakoś niewyobrażam sobie koordynowania wojsk przez jedną osobę we wszystkich sojuszach.... jesteśmy tak rozciągnieni że każdy sojusz walczy z innym przeciwnikiem, jedni z RiZ inni z ++ jeszcze inni z kimś tam i musimy się regionalnie zoorganizować, obecna reorganizacja jest troche lipna może następna (przypisująca graczy do najbliższego CUDu bedzie lepsza)
Nie zgadzam się z tobą agamemnon jest wiele sojuszy zaangażowanych w budowę cudu wiele sojuszu ma nie pełną obsadę osobową i nie ma czasu koordynować takich akcji wielu graczy przestawiło się z off na deff. Więc dowódca wojsk, który ma informacje kto posiada jakie wojsko powinien koordynować najważniejsze ataki dla całej Unii we wszystkich sojuszach chodzi mi o to, że powinna powstać grupa szybkiego reagowania z graczami posiadającymi imponujący off.
taka grupa jest dobrym pomysłem ale jedna osoba w takiej koalicji powinna się zająć strategią i kontrolą , a kordynacjią atakuw ,obrony powinny zajmować się liderzzy sojuszy lup grup składających się z kilku sojuszy mających konkretne zadanie do wykonania
UNIA 12
Hej Władzo!!!
Unia 41TM czeka na pomoc, masakrowana przez RiZ broni się jak może, ale nie przestaje wspierac cudu Giorginy...
Proszą lecz nie ma odzewu na ich wołania.
Ludzie kasują konta bo są zerowani.
Więc po co im nazwa Unia jeśli nie mogą liczyc.
Działajcie albo napiszcie im że nie jesteście wstanie, proponując aby przeszli do RiZ...
UNIA 16
Czy to są pytania do władz Unii?
Bo jakoś nie widzę odpowiedzi na zapytanie-stwierdzenie Dawidboya.
Jest taka rozpierducha że może nie ma żadnych władz...
Dyplomata UNII
Są i władze i rozpierducha Dawidboy, takie czasy nastały, że jak ktoś chce komuś coś zburzyć to zburzy. Ataków RiZ na nas i nas na RiZ jest naprawdę dużo, straty sa po obu stronach. Trzeba się do tego po prostu przyzwyczaić, osoby, mi RiZ mógłby zburzyć 50 osad i byłbym szczęśliwy, że zajął się akurat nimi zamiast czymś, co nas doprowadzi do zwycięstwa. Został może miesiąc gry (mam nadzieję), kasowanie konta tylko dlatego, że RiZ przejął komuś osade czy zburzył trochę w 3 nie jest mądre. Zostając w grze Twoi gracze będą mieli satysfakcję, że przyłożyli sie do zwycięstwa.
Zapewniam Cię, że RiZ nie jest w takich atakach bezkarny, jak popatrzysz w raporty oni też tracą osady i budynki. I nic nie są w stanie z tym zrobić - podobnie jak my...
Ps. Zaglądam regularnie na forum i nie zwróciłem uwagi na dużą ilość próśb o defa od Twoich graczy...
UNIA 35
Z ubolewanie pragnę stwierdzić że:
1. Po pomoc na forum zwracamy sie wtedy gdy juz naprawdę nie dajemy rady sami a to oznacza że jak taka prośba jest to jest b. źle.
2. Nie prosimy o zniszczenie rizów ale o pomoc - spora część naszego defa jest w cudzie - graczy uni jest coś ok 1000 jeśli sie nie mylę x 10 osad średnio - razem 10 000 tysięcy osad - po 10 ludzi z każdej osady rozwiązało bu problem. To tak potrząc statystycznie.
3. Nie pomagam obecnie w budowie cudu bo nie dam rady - część moich sojuszników - też nie - nie ma czym. tak grając możemy jescze przegrać.
5. W obronie przed RiZ straciłem kilkanaście tysięcy ludzi - moi sojusznicy podobnie - jak nas zniszczą - zaatakują następnych i następni przestaną pomagać w budowie cudu.
CZY TO TAK WIELE ŻE PROSIMY O POMOC - STARTSTYCZNE - POTRZEBA NAM KILKU LUDZI Z KAŻDEJ OSADY - 10-minutową produkcję ...