Forum Sojuszu serwera s6.travian.pl
Zarząd UNIA 12
Witam wszystkich, mam mały problem i chciałabym abyście się wypowiedzieli. Przejmowałam osadę od gracza który chce skasować konto i czekał tylko na chwilę aż ją przejmę. Konsulem byłam 4 razy, kolega z innej UNII był dwa razy. I kiedy zadowolenie było na 6 % okazało się że mój kolega z sojuszu sobie ją przejął... . Tłumaczy się tym że on chciał przejąć inną osadę tego gracza ale zabrakło mu punktów kultury, i że obok tej osady ma swojego 9-croopa.
Ja mam zwyczaj że nawet na farmy swoich sojuszników nie wchodzę, już nie mówiąc jak widzę że kolega z sojuszu przejmuje osadę- ale może się mylę, i nie powinno być żadnych reguł, tylko kto pierwszy ten lepszy. Osady nie rezerwowałam ani ja ani on.
Zarząd UNIA 16
według mnie obowiązują jakieś reguły, nawet jeśli są niepisanie i niedopuszczalne jest to, że kolega z sojuszu przejmuje osadę, którą już ktoś wcześniej zaczął przejmować. zwłaszcza że raporty dokładnie pokazują ataki. powinien ją oddać.
UNIA 10
zgadzam sie z giovanka. Sa pewne oczywiste zasady, ktore wynikaja ze zwyklej przyzwoitosci i powinny obowiazywac sojusznikow bez koniecznosc ich spisywania. Jesli kolega swiadomie przejal miasto, ktore Ty przejmowalas to zachowal jak... a nie bede pisal. Niech sam sobie dopowie, jesli to przeczyta. IMO powinien grzecznie oddac miasto.
Koordynator wojsk
Sprawa jest bardzo prosta i osadka nalezy do Iron Women. Mam nadzieje ze zalatwicie sprawe polubownie